Сподели со пријателите

Кајсија


Вкусна, сочна и со карактеристични мирис и вкус. Неодолива и за најпребирливите.


Со малку калории, вода и со многу корисни материи. Богата е со бета-каротен, растителни влакна,
Б-комплекс витамини, етерични масла, витамин Ц, протеини, скроб и со други значајни биокомпоненти.
Позитивно делува на целиот организам, а свое место има и во превенција, па и во лекување на повеќе здравствени
нарушувања. Корисна е кај болести на срцето и на крвните садови, анемија, проблеми со кожата,
со коските и со зглобовите. Добра е за зголемување на имунитетот, за хроничен
замор и за депресија. Корисни во исхраната и за здравјето се и семките од кајсија.

За Нас

Ваш Аптекар, наменето да ги задоволи вашите потреби за квалитетни информации во врска со употребата на лековите и другите средства кои ги земате во аптеките. Ние се грижиме за вашето здравје и ќе ви обезбедиме интересни содржини кои директно ќе влијаат врз вашиот приод кон лекувањето и начинот на живот воопшто.

Следете не на Facebook

Newsletter

Внесете ја вашата е-пошта и навремено дознајте за сите новости и информации поврзани со Ваш Аптекар.