Përbërësit e nevojshëm:


- 380 gmish i grirë i viçit 
- 2 patëllxhana
- 100 g kaçkavallin e renduar
- 750 ml qumësht
- salcë prejdomateve
- 2 qepë
- gjalp, miell, vaj ulliri, krip dhe biber

 
Përgatitja:

Pastroni patëllxhanët dhe pritni në shirita.Në tigan me vaj të nxehur, i skuqim pak që të zbuten. Qepëti presim , i skuqim në tigan tjetër dhe shtoni mishin e grirë. Kur mishi do të jetë pothuaj gati, shtoni salcin nga domatet dhe shtoni erëzat. Kjo le të gatuhet pothuaj 30 minuta. Nga gjalpi, mielli dhe qumështi bëni salcë beshamel. Në enë për pjekje, vendosni një rradhë patëllxhana, për mbi vendosni mish, pastaj salcin beshamel dhe përsërisni edhe një herë. Në fund, për mbi vendosni kaçkavalline renduar. Le të piqet në 200 shkallë pothuaj 20 minuta.
 
 

Përbrësit kryesor:


- 2 çuçin
- 25 g miellë
- 40 g kaçkvall të renduar 
- 4 lugë salcë pesto
- 1 vezë
- 1 thel hudhëse
- krip, biber dhe vaj ulliri
 

Përgatitja:

Çuçinët i çoroni. Kulloni ujin mirë ngaçuçinët. 
Në një enë përzieni miellin, vezët dhe çuçinët. Shtoni edhe thelin e hudhrëssë grirë, salcin pestodhe kaçkavallin. Në fund, shtoni erëza sipas dëshirës. Me lugë vendosni në vajin e nxehur dhe skuqni deri sa të skuqet. Poashtu mund t’i piqni edhe në furrë me letër.

Përbërësit: 

- një tufë e vogël e lulelakrës
- 300 g bizele ( e zijer)
- 200 g domate të vogla(të prera në mes)
- qepë të vogla
- 1 limon(korre e renduar)
- vaj ulliri
- 2 lugë limoni
- 1 lugë senf
- erëza menta, borzilok, krip dhe biber

Përgatitja:

Në enë me ujë të njelmët, të vendosur në zjarrë, shtoni lulelakrën dhe zijeni pak kohë. Në enën për sallatë, vendosni së pari erëzat, lëngun e limonit, senfin, vajin dhe përzieni. Pastaj, shoni edhe përbërësit tjerë dhe përzieni.

Përbërësit kryesor:

- 150 ml maze me krip
- 150 ml qumësht
- krip dhe biber i zi
- 2 vezë
- 2 kungulleshka të mëdhej
- djath dhije sipas shijes
- 1 pako pastë


Përgatitja:

Pastroni mirë çuçinin(kungulleshkën)dhe pritni në rrethe. Në tigan me vaj ulliri, skuqni. Në tiganin për pjekje, vendosimpastën, përmbi vendosimçuçinin dhe djathin. Rrihni vezët me qumësht dhe maze,dhe mbrazni brumin mbi çuçinët. Piqni në furrë të nxehtë në 200 shkallë pothuaj njëzetë minuta.

Përbërësit e nevojshëm:

- 250 g luleshrydhe
- 275 g biskota
- 250 gdjath maskarpone
- 2 të verdha të vezës
- 80 g sheqer pluhur
- 1 vanile
- 2 lugë rum, dhe qumësht sipas nevojës
 
 

Përgatitja:

I rrahim të vedhat e vezës, sheqerin dhe vanilen. Pastaj, shtoni djathin maskarpone dhe përzieni deri sa të fitoni përzierje homogjene. Luleshtrydhet i presim përgjysmë. Biskotat i zbusim në qumësht, të përzier me qumësht, dhe radhisni në pjatë në dy radhë. Në biskoitavendosni nga kremi me markarponedhe mbi krem vendosni luleshtrydhet. Mbi luleshtrydhet shtoni kremin dhe mbaroni me biskotat. Në fund, mbi biskota shtoni sheqerin pluhur. Vendosni kulaçin në vend të ftohtë.

Përbërësit e nevojshëm:

1 kg spinaq të freskët
2 molla
100 g arra të grira
50 g djath feta
30 g boronica të kuqe të thata
 
Për salcin:
2 dcl lëng molle
4 lugë uthëll molle
2 lugë mjalte
50 ml vaj ulliri
Kripë, piper të zi
 
Përgatitja:
Spinaqin e pastrojmë mirë dhe e presim në pjesë. Mollën e presim në feta, i grijmë arrat dhe i përziejm me spinaqin. Shtojmë djathin feta të prerë në katëror, shtojmë boronicat e kuqe  dhe e lyjejm me salcë të përgatitur para se ta servoni. Sallata servohet menjëherë e freksët.

Përbërësit e nevojshëm për brumë: (grihen me blender)

- 150 gr arra të papërgatitura 
- 100 gr hurma
- 3 lugë supe me miell kokosi
Përbrësit e nevojshëm për fill: (grihen me blender)
- 200 gr kungull të pjekur ose të ziejer
- 15 ml shurup panje
- 15 gr sheqer të kaftë
- 1 lugë kafeje me kanellë
- 1 lugë kafeje me sheqer vanilje
- 1 lugë supe me vaj kokosi
- ujë sipas nevojës
  • 3 vezë

  • 1filxhan(prek 200ml) sheqer

  • 1filxhan qumësht

  • ½ filxhan vaj

  • 1filxhan griz misëri

  • 1filxhan arra të bluara

  • 1 qese maje 

  •  2 filxhan të mollave të renduara

  • 100 g rrush të thatë

Për salcë çokolate:

  • 80 ml qumësht

  • 80 g gjalp

  • 3 lugë sheqer

  • 100 g çokolatë për gatim

Përgatitja

Rrihni të bardhat e vezës me sheqer, shtoni të verdhat e vezës, pastaj qumështin, arrat, grizin, majen, mollat e renduara dhe rrushin e thatë. I përziejm mirë dhe i vendosim në tigan (25x35cm), të lyer ose të mbështjellur me letër për pjekje. E pjekim pothuaj gjysmë ore në furrë të nxehtë në 180°C.
Për salcin – e nxehim qumështin me sheqer, shtojmë gjalpin dhe çokolatën dhe e përziejm deri sa të shkrihet. Me brumin e përgatitur e lyejmë kolaçin. E presim në katëror, e lëmë të ftohet dhe e servojmë.
 

rreth nesh

Shëndeti nuk është vetëm mungesë e sëmundjes, shëndeti është mirëqenie e plotë psiqike, fizike dhe emcionale. Misioni ynë do të jet i tillë. Me anë të këshillave të thjeshta dhe të shkurta dhe me përmbatje të cilat me shumë kujdes janë zgjedhur, ne ju ofrojmë të dhëna praktike të zbatueshme për përmirësimin e cilësisë së jetës në përgjithësi.

Ndiqni ne në Facebook

Newsletter

Shkruani e-mailin