Сподели со пријателите

Воспалена кожа Поттикнувач број 2 – вашиот режим за нега

Пенливи лосиони за миење лице
Сулфатите (состојките кои ја создаваат пената) ја загрозуваат природната бариера на кожата, дозволувајќи им на нечистотиите и бактериите лесно да продрат и да создадат слободни радикали. Затоа, мијте го лицето со кремави формули и плакнете го со студена вода (топлата вода ја влошува состојбата со кожата).

Алатки за чистење лице
Доколку не ги употребувате соодветно или ги користите пречесто, четките и ролерите за чистење лице и ексфолијација ќе создадат микроранички по кожата налик на солзи. Со време, кожата ќе се истенчи, ќе стане чувствителна и црвена. Задолжително следете го упатството за употреба на алатките, не притискајте премногу и плакнете со многу вода.

Парфимирани производи
Синтетичките мириси ја прават кожата чувствителна, како парабени и фталати кои се одговорни за воспаленијата. Барајте „fragrance free“на етикетите, но нека не ве збунува она „unscented“ што во превод значи формула без мирис, но не и без синтетички супстанции.

Пилинг
За пилинг кој нема да донесе повреди на кожата, неопходно е трепение и време. За да го намалите ризикот од повреди, користете формула кој се базира на киселина наместо пилинзите кои ги отстрануваат мртвите клетки од површината на кожата, со помош на крупни гранули.

За Нас

Ваш Аптекар, наменето да ги задоволи вашите потреби за квалитетни информации во врска со употребата на лековите и другите средства кои ги земате во аптеките. Ние се грижиме за вашето здравје и ќе ви обезбедиме интересни содржини кои директно ќе влијаат врз вашиот приод кон лекувањето и начинот на живот воопшто.

Следете не на Facebook

Newsletter

Внесете ја вашата е-пошта и навремено дознајте за сите новости и информации поврзани со Ваш Аптекар.