Сподели со пријателите

Бела зима, бела храна

Печурки
Содржат селен, одличен антиоксидант кој ги штити клетките од оштетување и на тој начин го поттикнува имунитетот. 

Кисело млеко
Ќе ве држи сити подолго време, бидејќи изобилува со протеини (20 г во 1 шолја). Плус, ќе ве расположи во тмурните зимски денови, бидејќи ги намалува симптомите на депресија. 

Бел грав
Ги задоволува протеинските потреби подеднакво како и месото – 1/2 шолја содржи 9 г протеини и 7 г растителни влакна. 

Трупка
Изобилува со витамин Ц и растителни влакна и помалку од 20 калории во 1/2 шолја. Го штити срцето, а го намалува и ризикот од рак, благодарение на сулфорафанот кој ѝ дава горчлив вкус.

Лук
Одличен сојузник против бактериите и вирусите, благодарение на алицинот – активната сулфурна компонента што ја содржи.
 
 
 

За Нас

Ваш Аптекар, наменето да ги задоволи вашите потреби за квалитетни информации во врска со употребата на лековите и другите средства кои ги земате во аптеките. Ние се грижиме за вашето здравје и ќе ви обезбедиме интересни содржини кои директно ќе влијаат врз вашиот приод кон лекувањето и начинот на живот воопшто.

Следете не на Facebook

Newsletter

Внесете ја вашата е-пошта и навремено дознајте за сите новости и информации поврзани со Ваш Аптекар.